måndag, september 29, 2008

Elevrådsbrevet

Elevrådet börjar få upp farten. Eleverna tar det som de har rätt till och de kräver utbildningar. Två personer ifrån elevrådet, Emilia Burchmore och Michael Greve, har varit iväg på Sveriges elevråd - SVEA’s postutbildningarna för att utbilda sig till vice ordförande och elevskyddsombud. I elevrådet har vi många som är engagerade och viljestarka. De vet vad de vill ha ut av sin skola och de är beredda att kämpa för det. Genom att sätta upp lappar och skicka mail vill vi visa hur vi jobbar, vilka som sitter i styrelsen, vad våra planer är och när vi har möten. Eleverna har så mycket makt över sin egna skolgång utan att de vet om det. Det vill vi förändra. Vi har även förhoppningarna att få in fler elever som vill vara med i elevrådet.

Matrådet är ett förslag ifrån elevrådet som har uppskattats överallt. Idén kom när elevrådet kunde sitta i över en halvtimme och prata om maten att den till exempel var väldigt dåligt varierad, i vegetariska maten fanns ingen variation eller smak och att maten kunde ta slut och då la vi in förslaget om att starta ett matråd. Matrådet är till för att framföra våra önskemål om maten och även personalens. Matpersonal, lärare och rektorer ser mycket positivt på våra idéer för matrådet eftersom de har en källa för vad vi tycker om maten, om vi tycker den är god, om vi vill ha något mer i maten. Med det här forumet ser ut som om vi kommer att göra stor succé även bland elever då de har en plats att komma till och diskutera sin skolmat.

Våra mål för elevrådsarbetet är att det ska alltid hända någonting, eleverna ska alltid ha tillgång till protokollen som skrivs och de ska veta vilka som är i styrelsen, hur de ser ut och vilka klasser de går i. Vi håller för närvarande på och skissar på hur vi vill att det ska ske, men vi vet detta. Det finns inte mycket som hindrar elevrådet ifrån att tycka och jag ser inget bristande engagemang i styrelsen, speciellt inte nu då vi har en massa nya idéer och ny energi i elevrådet. Vi söker alltid fler personer till elevrådet då vi har stöd ifrån personal och lärare för att driva fram åsikter och göra skolan till en bättre arbetsplats.

Vad tänker du göra för att förbättra Din skola?

Ordförande i Elevrådet, Emma Pettersson

Inga kommentarer: