tisdag, juni 16, 2009

Fattar ingenting!

Idag var vi iväg och tog sprutan på lilla sindra.. Gumman blev ju helt livrädd, först så tog dom fel så dom var tvungna att ta om det och sen när vi frågade om fästingmedel så sa dem att nä oavsett ras och schampo så torkar det ut huden så man ska schamponera en gång i halvåret.. Fräscht... or not!

Frågade en annan pudeltjej här hur hon höll efter pälsen, varenda vecka badade hon och fixade.. till utställningsfrisyrer m.m så kan det ta upp till 5 ½ timme(hon har en vit storpudel). Om man använder ett bra schampo och balsam så behöver man inte oroa sig för har man ett bra foder också så finns det så mycket fetter i maten som gör att man behöver inte oroa sig om att den ska bli uttorkad. Dessutom så är Espree(det schampot jag använder) framtaget ifrån amerikanska uppfödare som har utställningar 3-4 gånger i veckan som dom badar inför hur kan då deras hundar hålla sig så bra i pälsen och inte torka ut? Han började bara jamen det är undantagsfall, pudlar är lite mer tåligare men inte mycket mer så det kommer iaf att torka ut huden och det kommer att bli jättemycket klåda m.m. Gissa vem vetrinären är? Den berömde Håkan Onsjö som har varit på TV!

Jag pratade med en annan vetrinär och sa det som håkan sa. Han sa svarade, vart har du fått det ifrån? För det stämmer inte, dagens schampon är framtaget så att det ger en bra balans och har man ett bra foder som Eukanuba, Hills, royal canin så har ju de egenskaper som återfuktar och stärker päls, ger bra tandhygien m.m.

Jag ska prata med gustav och se om vi ska byta vetrinär eller om vi ska fortsätta på honom bara inte lyssna på vad det är han säger:P

2 kommentarer:

Elin sa...

Usch ,byt veterinär!!!
verkar ju lite pantad...
Jag har aldrig haft problem att bada mina hundar stup i kvarten.

Hoppas det går bra med ensamhetsträningen,usch dne är inte rolig =(((

Qetl sa...

Den veterinären verkar vara rätt kass faktiskt, han undersökte mammas hästar som är araber och han hatar typ arabhästar eller nåt så han var värsta dryg :S:S:S